30. kolo futbalovej Corgoň ligy - sobota

05.05.2012 Celý región

AS Trenčín - MFK Košice 1:1 (0:0)
Gól: 87. Godál - 57. Viazanko
Rozhodoval: Mastiš
ŽK: Baez - Tofiloski, Kubík
2617 divákov.

AS Trenčín: Volešák - Godál, Kleščík, Diakite, R. Mazáň (74. Holúbek) - Baez - Peltier, Salinas (83. Lobotka), S. Štefánik, Hlohovský - Depetris (63. Štyvar)
MFK Košice: Tofilovski - Isola, Džokovič, Redžepi, Sekulič - Šinglár (58. Hovančík)- Viazanko, K. Kuzma, Skvašík (69. T. Kubík), Matič (58. Bukata) - Škutka

1. FC Tatran Prešov - DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (3:0)
Góly: 18. a 21. P. Katona, 28. L. Štetina, 67. Papaj
ŽK: 78. P. Petráš, 82. Guba - 23. Hözl, 24. Ayuk, 30. Laštovka, 64. Adiaba, 78. Delarge
rozhodovali: Kráľovič - Mókoš, Bobko
1350 divákov

Prešov: Jakub Diviš - P. Petráš, Piter-Bučko, L. Štetina, Krob - P. Lipták - Papaj (84. M. Marcin), P. Katona, Zošák (59. Lisjuk), Jakovlev - Střihavka (53. Guba)
Dunajská Streda: P. Kučera - Nikolič, Adiaba, Huber, Laštovka - Kabele, Hözl, Matůš, Ayuk (85. Hanták) - Delarge (82. Kordič), Fodrek (69. A. Urbánek)
 
Na rohy bolo síce do polčasu 3:3, ale na góly 3:0 pre domácich, a to úplne zaslúžene. Východniari prvýkrát pohrozili už v 8. minúte, keď ich prevaha vyústila do šance Papaja, mieril však tesne vedľa pravej žrde. Jediný závar pred prešovskou bránkou v 1. polcase sa zrodil po štvrťhodine hry, keď najskôr Hözl z ľavej strany mieril nepresne a vzápätí Nikolič zblízka napálil loptu iba do Diviša. A potom prišli odpovede Šarišanov. Zošák našiel Katonu a ten po zemi nie síce prudko, ale aj za pomoci ľavej žrde otvoril skóre. Onedlho Papaj zobral loptu Huberovi, išiel sám na Kučeru, ten síce jeho strelu vyrazil, ale znova Katona prakticky do prázdnej brány dal druhý gól domácich. V 28. minúte Střihavka parádne z priameho kopu namieril do ľavého horného rohu a bolo 3:0. Úplne zaslúžené vedenie Prešovčanov. V 2. polčaase hrali Východniari iba toľko, koľko potrebovali, ale na slabučkého súpera aj to stačilo. Vypracovali si šance, no premenili už iba jednu - po prihrávke Kroba z ľavej strany skóroval Papaj. Neskôr ešte Petráš mieril z otočky do žrde a v nadstavenom čase prišla jediná šanca hostí, ktorú mal Kordič, ale v samostatnom nájazde stroskotal na Divišovi. Dunajská Streda mala poslednú šancu na záchranu, ale po remíze Košíc v Trenčíne je jasné, že vypadla. Na Košice stráca 3 kolá pred koncom už nedostihnuteľných 10 bodov.
 
Sergij Kovalec, tréner Prešova: "Ďakujem hráčom za takýto výkon, ďakujem divákom za povzbudzovanie. Hostia chceli bojovať, ale ukázali to iba žltými kartami. Dali sme štyri pekné góly a tešíme sa zo záchrany."
Krisztián Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Na ihrisku sme sa celý čas trápili. Súper bol lepší, rýchlejší na lopte, vyhrával osobné súboje. Blahoželám Prešovu k víťazstvu." 

Slovan Bratislava - FC Nitra 2:1 (1:0)
Góly: 37. Mészáros, 82. Piroska - 85. Ivančík
Rozhodoval: Hrčka
ŽK: Soumah, Gajdoš (obaja Nitra)
1453 divákov.
 
Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Kováč - Pauschek, Kladrubský, Had, Kolčák -Kopúnek - Grendel (81. Jánošík), Mészáros, Milinkovič (70. Piroska) - Halenár, Smetana (46. Šebo)
FC Nitra: Hroššo - Harbuľák, Šimončič, Martin Tóth, Čirik - Kemláge (62. Kroupa), Gajdoš, Držík (72. Moravčík), Kolár - Soumah, Šimonek (72. Ivančík)

Do prvej gólovej príležitosti sa dostal v 6. minúte Smetana, ale jeho hlavička minula ľavú žrď brány hostí. V 13. min sa vyznamenal Kováč, keď zmaril gólom zaváňajúci prienik Kemlágeho. Vzpätí diváci odmenili potleskom Soumaha medzi slovanistickými hráčmi, ale peknej individuálnej akcii chýbala finálna prihrávka. Po polhodine hry prenikol po ľavej strane Grendel, po jeho prihrávke šikovne tečoval loptu Smetana, ale tá minula odkrytú ľavú časť brány. V 37. min Smetana pohotovo vysunul loptu za obranu hostí a nabiehajúci Mészáros prekonal Hrošša. Po zmene strán po prihrávke Kolčáka kĺzačkou zabránil Šimončič striedajúcemu Šebovi pridať druhý gól kombinačne vyspelejšieho domáceho tímu. V 75. min mal vyrovnanie na pravačke Kolár, ale nečakanej príležitosti sa zľakol a loptu "prihral" Kováčovi. K slovu sa dostal aj striedajúci Piroska, keď po nezištnej prihrávke Šeba zvýšil na 2:0. Hostí to nezlomilo a striedajúci Ivančík v 85. minúte prízemnou strelou dal kontaktný gól. Slovan si však výhru postrážil a získal cenné tri body v boji o titul.
 

Vyberte región